HomeNieuws15,8 miljoen voor veiligere N59

15,8 miljoen voor veiligere N59

Publicatiedatum: 23 mrt. 2018

Onlangs hebben de betrokken partijen (Rijk, Provincie Zuid-Holland, Provincie Zeeland, gemeente Schouwen-Duiveland en gemeente Goerree-Overflakkee) een bestuursovereenkomst ondertekent om de N59 verkeersveiliger en duurzamer te maken. De partijen dragen gezamenlijk 15,8 miljoen euro bij.

Al jaren dringt de SGP er bij Gedeputeerde Staten op aan om de knelpunten op de N59 aan te pakken. Er gebeuren regelmatig ongelukken en er staat bijna dagelijks file. De N59 is een zeer belangrijke toegangsweg voor Schouwen-Duiveland en verdient daarom aandacht. Hoewel een oplossing met 2x2 rijstroken op het traject Hellegatsplein – Bruinisse voorlopig niet haalbaar is, is de SGP toch blij met de getekende overeenkomst en de 15,8 miljoen die geïnvesteerd wordt. Iedere stap die gemaakt wordt in de verbetering van de veiligheid en doorstroming is er één.

Hoe deze 15,8 miljoen precies besteed gaat worden, is nog niet duidelijk. In de zomer van 2018 moet er een uitgewerkt plan met maatregelen liggen. Als het aan de SGP ligt, wordt er voornamelijk gefocust op verkeersveiligheid, doorstroming en duurzaamheid. In die volgorde. Wel is duidelijk dat voorlopig eerst de knelpunten op het Zuid-Hollandse deel worden aangepakt. Wij hopen dat het Zeeuwse deel van N59 snel daarna volgt. De provincie Zeeland betaalt nu ook niet mee aan de 15,8 miljoen die wordt geïnvesteerd. Wel draagt de Provincie bij met expertise en organisatie.