HomeNieuwsSGP ziet nieuwe steun voor bezuinigingen cultuur

SGP ziet nieuwe steun voor bezuinigingen cultuur

Publicatiedatum: 2 mrt. 2015

Uit onderzoek in opdracht van de NOS door onderzoeksbureau IPSOS blijkt dat Zeeuwen vinden dat het nieuwe Provinciebestuur minder geld aan cultuur moet besteden en meer aan werkgelegenheid. De SGP ziet hierin steun voor nieuwe bezuinigingen op festivals en diverse podiumkunsten.

Jaarlijks gaat er zo’n 1 miljoen euro aan provinciaal geld naar festivals en podiumkunsten in Zeeland. De SGP ziet de uitkomsten van het onderzoek van de NOS dan ook als steun in de rug om verdere bezuinigingen op festivals en diverse podiumkunsten door te voeren. SGP-lijsttrekker Goos Roeland: “Het is aan onze inwoners niet uit te leggen dat jongeren en ouderen op kosten van de belastingbetaler lopen te hossen en in korte tijd een miljoen euro opmaken. Dat geld kunnen we beter gebruiken om innovatie in de Zeeuwse economie te stimuleren door bijvoorbeeld startende ondernemers een duw in de rug te geven en structureel geld vrij te maken voor DOK41/Kenniswerf. Dat levert kennis, geld en banen op.”

De SGP-Statenfractie is blij met het duidelijke signaal dat Zeeuwen in het onderzoek afgeven. Tegenstanders van bezuinigen op cultuur kunnen niet langer meer volhouden dat deze post langer ontzien wordt.

Daarnaast is de SGP verheugd over het feit dat de Zeeuwen van alle Nederlanders het meest blij zijn met het bestuur als Provincielaag. Goos Roeland: “De roep om een zelfstandig Zeeland wordt elke keer krachtiger en de positie van de Provincie is onomstootbaar. Partijen die Zeeland op willen heffen en landsdelen willen formeren, gaan in tegen wat inwoners in Zeeland willen. Op landelijk niveau zouden PvdA, VVD en D66 zich dan ook goed moeten realiseren dat het vormen van landsdelen definitief van de agenda moet.”