HomeNieuwsVan der Maas houdt woord: inzenders kleurplaat beleven gezellige middag

Van der Maas houdt woord: inzenders kleurplaat beleven gezellige middag

Publicatiedatum: 3 mei 2019

Tijdens de slotbijeenkomst van de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen zei gedeputeerde Van der Maas dat hij alle kinderen die een kleurplaat van de SGP hadden ingeleverd, zou uitnodigen op het Provinciehuis als de SGP meer dan 20.000 stemmen zou halen. Dat aantal werd ruimschoots gehaald: 20.624 stemmen! En wie A zegt, moet ook B zeggen...

Op woensdagmiddag 1 mei werden alle kinderen die een kleurplaat hadden ingeleverd door Van der Maas ontvangen op de Abdij van Middelburg. En dat waren er heel wat! 28 kinderen meldden zich aan. Zij namen hun broertjes, zusjes en ouders ook gezellig mee. Al met al een grote groep van ongeveer 70 personen. 

Van der Maas ontving de kinderen in de Voorhal van het Statencomplex. Daarna liet hij ze alle mooie plekjes op en om het Provinciehuis zien. Van de Kloostergangen met de kruidentuin tot de atlas van Michiel de Ruyter. Van het Prinsenlogement waar de belangrijke gasten worden ontvangen tot de Admiraliteitszaal waar Gedeputeerde Staten vergaderen. Voor iedereen was er ook wat lekkers en de kinderen kregen nog een leuk kadootje mee naar huis. Bekijk hieronder het fotoverslag van deze middag. Klik op de foto's om er meer te bekijken.

Een speciale VIPbehandeling was er voor Guido Tanis, die de hoofdprijs won met zijn kleurplaat. Hij werd, samen met een vriendje en vriendinnetje, thuis opgehaald door gedeputeerde Van der Maas met de dienstauto. In de kantine van het Provinciehuis werd er lekker gegeten en vervolgens kregen de kinderen een privé-rondleiding van de gedeputeerde. Tot slot een paar bolletjes schepijs gehaald in de stad en met een volle maag weer door gedeputeerde Van der Maas met de dienstauto thuis gebracht. Guido haalde zelfs de krant. Er stond een mooie foto in het RD. Bekijk hieronder de foto's. Klik op de foto's om er meer te bekijken.