Johnny Lukasse

Fractievolger

Sinds januari 2020 ben ik (1975) als fractievolger actief betrokken bij de SGP-Statenfractie in Zeeland. Samen met mijn vrouw Ellen en onze 5 kinderen woon ik in Goes. Naast mijn beroep ben ik als fractievoorzitter actief voor de SGP-ChristenUnie in Goes, ben ik lid van de Raad van Toezicht van Stichting Cedrah en adviseur bij het CVTE (ministerie van OCW).

Beroep, vrijwilligerswerk en nevenfuncties
Sinds 2017 ben ik werkzaam als opleidingsmanager Welzijn aan het Hoornbeeck College te Goes. Daarvoor ben ik van 2000 tot 2017 teamleider Zorg en Welzijn op het Calvijn College geweest.

Binding met Zeeland
Zeeland is een mooie provincie om te wonen, werken en recreëren vanwege de ruimte en alle voorzieningen. Daarnaast vind ik het water het mooiste aan Zeeland. De Oosterschelde en het Veerse Meer. Prachtige plaatsen om te recreëren en te genieten van watersport. Mijn favoriete plek is het Goese Sas. Hier heb je prachtig uitzicht over het water, maar ook over het Goese landschap.

Zet zich in voor
De SGP-fractie zet zich al jaren op een proactieve manier in voor Zeeland, met de Bijbel als richtsnoer. Hier wil ik graag een bijdrage aan leveren. Ik zet mij in voor goed onderwijs van PO tot HBO en Universiteit. Er moet veel aandacht zijn voor technisch onderwijs. En ook de Gezondheid- en Welzijns sector is erg belangrijk. Naast onderwijs is mobiliteit (bereikbaarheid van onze dorpen en steden) voor mij een aandachtspunt. En een juiste balans tussen rust, ruimte en recreatie. Ook het onderwerp identiteitsgebonden zorg is voor mij een belangrijk punt. Verder wil ik mij sterk maken voor een sociaal duurzaam klimaatbeleid. Denk hierbij aan de regionale energie strategie (RES), Deltaplan Zoetwater, klimaat adaptatie en biodiversiteit. Het is onze opdracht om te bouwen en te bewaren.

Terug naar overzicht