5 februari 2016

Bijdrage SGP m.b.t. het Statenvoorstel Toetsingskader herstructurering DELTA NV

Met betrekking tot het Statenvoorstel Toetsingskader herstructurering DELTA NV heeft de SGP een drietal punten benoemd:
1.Tijdsverlies;
2.Splitsing biedt volop kansen;
3.Commotie salarisverhoging CEO.
 
Tijdsverlies
De SGP voorzag eind 2008 al dat de groeiende onderneming DELTA in de problemen zou komen. Het balanstotaal was namelijk in een paar jaar verdubbeld, maar de winst bleef gelijk. Het rendement was gehalveerd en het risicoprofiel nam toe. Met deze gegevens in het achterhoofd, riep de SGP het College al in 2009 op om op korte termijn met DELTA te spreken over de toekomstige strategie en naar aanleiding hiervan een voorstel naar Provinciale Staten te sturen. Ondanks alle inspanningen van Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten, veranderde er weinig. Ondertussen moest de SGP veel kritiek incasseren: activistisch aandeelhouderschap en op de stoel zitten van de directie. Statenlid Dorst: ‘’Als SGP wisten we ons gesteund door de gedachte: wie niet opkomt voor zijn belang, die faalt.’’ Pas vandaag, op 5 februari 2016, wordt er een besluit genomen over de herstructurering. Blijkbaar heeft het 8 jaar moeten duren.
 
Splitsing biedt volop kansen
Ondanks dat een splitsing pijn met zich meebrengt, biedt het ook kansen. Statenlid Dorst: ‘’Het opdelen van een onderneming is de beste weg naar een volwaardige zelfstandigheid.’’ Herstructureren is een goede trend. Het geeft focus en er ontstaan vaak sterkere en zelfstandige bedrijven. Dat is goed voor de regionale economie en de werkgelegenheid. Een bedrijf splitsen of herstructureren is in de meeste gevallen aantrekkelijk, omdat afzonderlijke delen vaak meer waarde creëren dan het geheel. Splitsing van een bedrijf kan –zeker op de lange termijn– bijzonder gunstig zijn voor werknemers en de werkgelegenheid. Voor aandeelhouders levert splitsing doorgaans minder risico en meer rendement op.
 
Commotie salarisverhoging CEO
De afgelopen dagen is er veel maatschappelijke commotie ontstaan over de salarisverhoging van de CEO van DELTA. De SGP begrijpt deze commotie volkomen. Statenlid Ad Dorst: ‘’Als het empathisch vermogen van de Raad van Commissarissen (RvC) en de Raad van Bestuur (RvB) voldoende is, dan vindt per omgaande een aanvaardbare bijstelling plaats. Als publieke aandeelhouder moeten wij geen RvC en RvB willen hebben met een tekort aan empathisch vermogen.’’ De SGP heeft mede een motie ingediend waarin Gedeputeerde Staten wordt opgedragen het oordeel ‘onaanvaardbaar’ uit te spreken richting de RvC van DELTA N.V. en de morele oproep te doen om de verhoging ongedaan te maken.