3 juli 2015

Coalitie presenteert nieuw collegeprogramma ‘Krachten bundelen’

CDA, VVD, SGP en PvdA hebben in de afgelopen maanden onderhandeld over een nieuw collegeprogramma. Het vormen van een nieuw dagelijks provinciebestuur heeft door het aftreden van CDA-Gedeputeerde Van Beveren langer geduurd dan gebruikelijk. De SGP-fractie is tevreden met het resultaat. Veel van de zaken waar de SGP zich in de campagne sterk voor heeft gemaakt, zijn terug te vinden in het coalitieprogramma.

De komende bestuursperiode wordt sterk gestuurd op samenwerking met andere overheden, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Het doel is om met minder middelen toch veel te realiseren door de krachten te bundelen. 

In lijn met het verkiezingsprogramma van de SGP zet het provinciebestuur de komende vier jaar sterk in op de economische ontwikkeling in Zeeland. Met name kenniseconomie is een speerpunt geworden voor de komende jaren. Onderwijs en onderzoek moeten goed afgestemd zijn op de behoefte van het bedrijfsleven zodat jongeren in Zeeland kunnen leren en werken. SGP-gedeputeerde Harry van der Maas hoopt volgend jaar met voorstellen te komen voor Campus Zeeland, die een impuls moet geven aan het hoger onderwijs in verbinding met het bedrijfsleven. 

Op D.V. vrijdag 10 juli is er een debat over het coalitieakkoord en de beëindiging van de Gedeputeerden.

Bekijk hier het coalitieprogramma 'Krachten bundelen'