15 maart 2019

Het Zeeuws economisch verkiezingsdebat

Op maandag 11 maart 2019 vond in Terneuzen het Zeeuws economisch verkiezingsdebat plaats. Het debat werd georganiseerd door VNO-NCW in samenwerking met verschillende ondernemersverenigingen. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven legden stellingen voor aan de lijsttrekkers van de politieke partijen. 

Een tweetal stellingen behoorde tot de speerpunten waar de SGP de komende bestuursperiode werk van wil maken. Ten eerste vindt de SGP het belangrijk dat mensen kunnen wonen waar zij zich thuis voelen. Uitbreiding door nieuwbouw moet mogelijk zijn in dorpen waar natuurlijke groei en woonbehoefte is. De stelling luidde: Minder regels en meer ruimte om te bouwen zijn noodzakelijk om te voldoen aan de Zeeuwse woningvraag. Eens, vindt de SGP. 

De andere stelling die verwant is met een van de speerpunten van de SGP gaat over verkeersveiligheid. De stelling luidde: De Provincie moet de Midden-Zeeland route verbreden. De SGP zet zich in voor 100% verkeersveilig op onze wegen en fietspaden. De calamiteitenroute tussen de Zeelandbrug en Goes moet daarom goed geregeld zijn!

In onderstaande twee video's wordt het standpunt van de SGP door lijsttrekker Harry van der Maas beargumenteerd.