4 november 2022

Kandidatenlijst bekend

Nadat in oktober jl. de SGP-lijsttrekkers voor Provinciale Staten en Waterschap gepresenteerd werden, worden nu de volledige kandidatenlijsten bekend gemaakt. De verkiezingen zullen plaatsvinden op D.V. woensdag 15 maart 2023.

Kandidatenlijst Provinciale Staten

Het streven van het Provinciaal bestuur is geweest een nieuwe lijst op te stellen waarin een goede mix tussen regionale spreiding, deskundigheid én vernieuwing is terug te vinden. Bij de eerste elf namen op de lijst zitten vier nieuwkomers: op plek 7 Leander Oostdijk uit Sint-Annaland, op plek 8 George van Heukelom jr. uit Nieuwerkerk, op plek 10 Marcel Goud uit Terneuzen en op plek 11 Arjen de Kraker uit ‘s-Gravenpolder. De top van de lijst wordt gecompleteerd met zes vertrouwde namen: op plek 2 Joan van Burg uit Terneuzen, op plek 3 Harold van de Velde uit Goes, op plek 4 Kees van den Berge uit Burgh-Haamstede, op plek 5 Hans Rottier uit Yerseke, op plek 6 Wim Kok uit Middelburg en op plek 9 Johnny Lukasse uit Goes. De volledige lijst staat onderaan dit nieuwsbericht.

Kandidatenlijst Waterschap

De lijst van het Waterschap bestaat uit veel ervaring, aangevuld met nieuw, jong talent. Vertrouwde namen zijn: op plek 2 Henk Verheuvel uit ’s-Gravenpolder, op plek 3 Jan Willem van de Velde uit Dreischor, op plek 4 Jan Pieter Bijnagte uit Tholen en op plek 6 Marcel Goud uit Terneuzen. Nieuwkomer is Stefan Bruinooge (33) uit Kruiningen op nummer 5.

Lijsttrekkers

Eerder werd Harry van der Maas (51) uit Aagtekerke, momenteel gedeputeerde voor de provincie Zeeland, gepresenteerd als lijsttrekker voor Provinciale Staten. Gert van Kralingen (61), momenteel gezworene namens de SGP, hoopt die rol voor het waterschap te vervullen.

Volledige kandidatenlijst Provinciale Staten