25 september 2015

Motie eigendomssplitsing DELTA aangenomen

Het Rijk is voornemens de Wet onafhankelijk netbeheer (WON) door te voeren. Dit zou een eigendomssplitsing voor DELTA betekenen. Er bestaat grote zorg over de toekomst van DELTA als de wet inderdaad doorgevoerd wordt.

Wanneer de Splitsingswet doorgevoerd wordt, is zorgvuldigheid in het komen tot een splitsing van groot belang. Schade op het gebied van werkgelegenheid, schade aan de financiële positie van DELTA en EPZ moeten zoveel mogelijk worden voorkomen.

Om die reden heeft de SGP mede een motie ingediend die Gedeputeerde Staten oproepen om bij het kabinet en de Autoriteit Consument & Markt te bewerkstelligen dat er tenminste twee jaar tijd wordt gegeven voor nadere acties. Bovendien moet bij het kabinet gepleit worden voor het bijdragen aan een oplossing die schade voor DELTA, de aandeelhouders en de Zeeuwse werkgelegenheid zoveel mogelijk beperkt. De aandeelhouders, directie en andere betrokken partijen moeten zoveel mogelijk gezamenlijk optrekken, om zo een eenduidig geluid in Den Haag te laten horen.