3 februari 2015

SGP Zeeland over plannen Pechtold (D66): “Investeringsplan voor Zeeland is een lege huls.”

D66-leider Pechtold heeft gisteravond gezegd dat Provincies moeten investeren in de regionale economie omdat er veel geld in de spaarpot zit. Zo zouden Zeeland en Zuid-Holland moeten samenwerken om een getijdencentrale te bouwen. SGP-lijsttrekker Goos Roeland: “Pechtold geeft geld weg dat er niet is, noemt een project dat al volop in ontwikkeling is en wil Zeeland vervolgens opheffen en opschalen.”

De SGP is verbaasd over de uitlatingen van D66-leider Pechtold. Lijsttrekker Goos Roeland: “Het lijkt erop dat Pechtold onvoldoende geïnformeerd is over de Zeeuwse situatie. Het D66-investeringsplan voor Zeeland is een lege huls. Er wordt al volop met Zuid-Holland, Rijkswaterstaat en diverse gemeenten samengewerkt om de bouw van een getijdencentrale in de Brouwersdam mogelijk te maken. Daarnaast zet Zeeland al tot op de laatste cent alles in voor onze regionale economie. Zeeland heeft geen miljarden in de portemonnee net als andere Provincies.”

De SGP roept D66 op om met serieuze plannen te komen en vraagt steun voor haar plannen om de Zeeuwse kenniseconomie te versterken door innovatie te stimuleren en structureel budget vrij te maken voor startups (DOK41) en onderwijs en arbeidsmarkt beter op elkaar aan te laten sluiten.