31 mei 2013

Zeeland krijgt stageloket

Tijdens de Statenvergadering van 31 mei 2013 hebben Provinciale Staten unaniem een motie van de SGP gesteund met de opdracht aan het Provinciebestuur om een stageloket op te zetten.

Er is op dit moment geen centraal punt waar vraag en aanbod van stages in heel Zeeland elkaar vinden. Hierdoor is het moeilijk voor studenten om een goede stageplaats in Zeeland te vinden. Vooral HBO'er en WO'ers lopen tegen deze problemen aan. Daarnaast trekken jongeren weg uit de Provincie en komen niet meer terug terwijl er behoefte is aan jonge (hooggeschoolde) mensen in het Zeeuwse bedrijfsleven.

De SGP wil jongeren een goede toegang tot de Zeeuwse arbeidsmarkt bieden. Statenlid Harry Van der Maas: "Wij vinden dat de Provincie initiatieven moet stimuleren die gericht zijn op betere afstemming tussen arbeidsmarkt en onderwijs. Dit voorstel is zo’n concreet initiatief. Investeer in jongeren die de basis zijn voor de toekomst van de Zeeuwse economie."

De SGP vindt dat er een centraal punt opgezet moet worden waar vraag en aanbod van stages bij elkaar komen: het stageloket Zeeland. Dit digitale loket kan ondergebracht worden bij een bestaande organisatie die verbinding heeft met onderwijs en arbeidsmarkt. De SGP wil daarnaast dat de Provincie in overleggen tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheden aandacht vraagt voor het aanbieden van stageplaatsen bij het stageloket.

Bekijk hier de motie.