Kees van den Berge

Secretaris

Als geboren Zeeuw (Tholen) woon ik na een paar keer te zijn verhuisd nu weer voor de derde keer in Zeeland. In Burgh-Haamstede heb ik het grootste gedeelte van mijn jeugd doorgebracht. Samen met mijn vrouw hebben wij drie kinderen en zes kleinkinderen mogen ontvangen.
Na een tijd buiten Zeeland te hebben gewoond vanwege mijn werk, woon ik nu opnieuw op de Kop van Schouwen tot grote tevredenheid. Het afwisselende landschap blijft prachtig. De polders met de gewassen er op, de vissende mosselkotters op de Oosterschelde, het zicht op de duinen, het strand, de zee. Het nodigt uit tot een wandeling of fietstochtje. Samen met mijn vrouw mogen we dat bijna dagelijks doen. Na 23 jaar in het hectische Rotterdam te hebben gewerkt, ervaren wij de rust en ruimte in Zeeland als een weldaad!
Er zijn veel mooie plekken in onze provincie. Het zicht op de Oosterschelde bij de Plompe Toren, het Vroonpad tussen Haamstede en Renesse, de polders met de dijken en de hoge bomen op Tholen.

Beroep
Na mijn studie ben ik in 1980 docent geworden in Rotterdam. Na diverse functies als decaan, coördinator en directielid aan het Wartburg College in Rotterdam ben ik sinds 2003 werkzaam als docent / examensecretaris aan het Hoornbeeck College in Goes.
Het lesgeven en vormen van jonge mensen is een uitdagende opdracht. Het grootste deel van de mensen in Zeeland werkt als MBO-er. Binnen het Hoornbeeck College in Goes ben ik medeverantwoordelijk om jonge mensen op te leiden voor een plaats op de arbeidsmarkt in Zeeland.

Politiek
Als wethouder heb ik me vanaf 1990 ingezet voor de gemeente Dinteloord en Prinsenland. Na de herindeling in 1997 werd ik fractievoorzitter in de nieuw gevormde gemeente Steenbergen. Na onze verhuizing in 2004 naar Zeeland ben ik van 2006 tot 2015 fractievoorzitter geweest in de gemeente Schouwen-Duiveland. Na vele jaren in de lokale politiek was voor mij de overstap in 2015 naar de Provinciale Staten een nieuwe uitdaging.

Zet zich in voor
Als Statenlid probeer ik vanuit de Bijbelse grondslag de onderwerpen waarover besluiten moeten worden genomen te wegen. In de commissie Economie houd ik me vooral bezig met cultuur & samenleving, onderwijs, verkeer & openbaar vervoer.
Ik vind het lidmaatschap van de Provinciale Staten boeiend door de veelheid aan belangen en de veelkleurigheid van de Zeeuwse samenleving. Ook heb je veel contact met bedrijven, instellingen en andere overheden.
Als SGP-er zet ik me in om samen met anderen een bijdrage te leveren aan het besturen van de provincie Zeeland, in de hoop dat wij zo mede het beleid kunnen bepalen vanuit onze partijbeginselen, die gegrond zijn op Gods Woord.

Terug naar overzicht