Wim Kok

Statenlid

Ik ben geboren in 1980 en woon in de Zeeuwse hoofdstad Middelburg, de bakermat waaruit de SGP ruim 100 jaar geleden is begonnen. In 2002 door mijn vrouw meegenomen naar de provincie Zeeland en inmiddels niet meer weg te slaan! Samen mogen wij vier kinderen hebben, Zeeuwen dus. De basis van mij ligt echter in de omgeving van Rotterdam, daar ben ik geboren en getogen.

Loopbaan
Na mijn deeltijdstudie HEAO Management, Economie en Recht (MER) bij Avans Hogeschool in Breda heb ik eveneens in deeltijd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam rechten gestudeerd, met als Master Financieel Recht. Deze combinatie van theorie en de praktijk in mijn werk bij de Rabobank was intensief, maar tegelijkertijd bijzonder verrijkend. Op dit moment werk ik als accountmanager in de (groot)zakelijke markt bij de centrale afdeling Financial Restructuring & Recovery van Rabobank Groep en zie ik veel ondernemingen van dichtbij. In mijn portefeuille bevinden zich (inter)nationale bedrijven die om uiteenlopende oorzaken een periode van financieel zwaar weer doormaken. Deze bedrijven krijgen vanuit de bank een intensieve begeleiding, met een duurzaam herstel van het continuïteitsperspectief als doelstelling. Het geeft mij energie en voldoening als dergelijke trajecten slagen! In mijn vrije tijd zet ik mij graag in voor de SGP. In het verleden voor SGP-jongeren en het lokale bestuur van de SGP Afdeling Middelburg totdat ik in 2015 als fractievolger bij de Statenfractie van SGP Zeeland betrokken raakte. Na twee jaren als Burgercommissielid mocht ik op 7 juni 2019 de eed voor het Statenlidmaatschap afleggen, een indrukwekkend moment!

Binding met Zeeland
Eerlijk gezegd is ‘Zeeland’ één van de beste dingen die mij is overkomen, met dank aan mijn Zeeuwse vrouw! De rust en ruimte die Zeeland ons en onze kinderen biedt is ontspannend, met tegelijkertijd Middelburg als prima stad om te wonen. Dit raakt gelijk aan mijn motivatie om mij in te willen zetten voor onze mooie provincie: hoe houden we Zeeland economisch vitaal, zonder onze unieke kenmerken prijs te geven? Binnen de Provinciale Staten van Zeeland en specifiek de Statencommissie Bestuur wil ik daar graag een bijdrage aan leveren.
Vertaald naar een politiek partij kom ik al snel bij de SGP uit. Regelmatig hoor ik om bij heen: ‘SGP’ers staan voor hun zaak, je weet wat je er aan hebt!’ Dat is ook wat ik zelf ook ervaar. Dit spreekt mij aan, een jas die past. Vol overtuiging voor Bijbelse politiek!

Terug naar overzicht